• Špilberk Food Festival 2016

    UPOZORNĚNÍ!!! Od 3. – 5. 6. 2016 budou z důvodu konání Špilberk Food Festivalu uzavřeny pro veřejnost expozice, přechodné výstavy i rozhledna hradu Špilberku. Provoz kasemat zůstává nezměněn.

    Ve dnech 3. – 5. června 2016 se uskuteční v jedinečných kulisách hradu Špilberk již jubilejní 5. ročník gastronomické události Špilberk Food Festival.

    „Návštěvníci budou moci ochutnat kuchyni restaurací, které jsou na festivalu již stálicemi jako jsou Boulevard restaurant, Butcher’s, KOISHI fish & sushi restaurant, Noem Arch, Restaurant a steakhouse Monte Bú nebo Ristorante Piazza. I letos se představí nové restarurace FAIRCAFÉ, Barrio Gotico Café, Hnízdo a Light of India. Vždy se snažíme, aby byly alespoň 3 nové restaurace a nabídka tak byla pro hosty zajímavá. Je pravda, že gastronomie v Brně a na Jižní Moravě celkově je na vzestupu a my jsme rádi, že máme stále nové zájemce o festival. Bohužel, areál hradu Špilberk má své limity a my nechceme, aby šíře nabídky byla na úkor komfortu návštěvníků festivalu. Ale již teď máme zájemce na příští, 6. ročník.,“ přibližuje účast jedna z organizátorek Kateřina Bílková a dodává, že informace a aktuality z dění festivalu jsou dostupné na webových stránkách festivalu.

    Co dalšího na návštěvníky, kromě skvělé gastronomie, čeká?

    KOISHI menu snoubené s víny se bude opět podávat v jedinečném prostředí Královské kaple.

    Návštěvníci si mohou koupit speciální vstupenku zahrnující vstup na festival a toto jedinečné menu, které slibuje nejenom vynikající gastronomii, ale také jedinečný zážitek z přítomnosti vinařů, majitelů KOISHI a vybraných dodavatelů, kteří jednotlivé chody doplní svými příběhy. „Smyslem je spojit vynikající jídlo a víno, jedinečný prostor a uvolněnou atmosféru, ve které mohou všichni zúčastnění navázat nové vztahy s lidmi s podobným zájmem – dobrým jídlem,“ doplňuje další z organizátorů Stanislav Podroužek.

    Doprovodný program bude opět bohatý, jsou připraveny řízené degustace vín, které povedou profesionální sommelieři a vinaři. „Nedílnou součástí akce, stejně jako v minulých ročnících, bude možnost ochutnat nespočet vzorků vín. Návštěvníci budou moct odzkoušet kombinaci vybraných vín a pokrmů, jejichž gastronomická hodnota bude výraznější než zážitek z jídla či vína samotného.“ doplňuje ke vztahu jídla a vína Kateřina Bílková. Řízené degustace vín se odehrají v Babinský bistru na začátku areálu hradu Špilberk. „Chybět nebude ani čaj a káva, návštěvníci se mohou těšit na řízené degustace čaje nebo kávový workshop,“ dodává k tématu nápojů Stanislav Podroužek.

    Špilberk Food Festival si získal oblibu nejen u milovníků a znalců jídla, ale také u těch, kteří chtějí poznat něco nového a ochutnat speciality z restaurací, do kterých běžně nechodí.

    „Jsme rádi, že si lidé od nás odnášejí nejen radost z nevšední gastronomie, ale také zážitky. Špilberk Food Festival není jen o jídle, je to i o vášni z vaření, o gastronomii jako umění,“

    Chcete se na 5. ročník podívat? Vstupenky budou k dostání od dubna online na webových stránkách festivalu nebo na předprodejních místech ve vybraných restauracích. V předprodeji páteční vstup za 1550 Kč (z toho 750 Kč konzumace) a sobota či neděle za 400 Kč (z toho 250 Kč konzumace). Otevírací doba festivalu bude v pátek od 13 do 24 hodin, v sobotu potom již od 11 hodin až do 21 hodin a v neděli od 11 do 19 hodin.

    Informace a novinky můžete sledovat na webu a na FB, nebo také na Twitter.